Pigmentoinnit

Kosmeettiset kestopigmentoinnit

Kosmeettinen kestopigmentointi tarkoittaa kulmakarvojen, silmän- ja huultenrajojen pysyvää korostamista, se on tietynlainen “kestomeikki”.
Kestopigmennoinnit pysyvät ihossa 2-5 vuotta ja haalistuvat pikkuhiljaa ihon uusiutumisen myötä, kadoten lopulta kokonaan. Pigmennoinnin kestoa voi pidentää ja ylläpitää uusimalla hoitoa muutaman vuoden välein.

Kestopigmentointiin varataan aikaa 1-3 tuntia. Pigmentointien värit, sävyt ja mallit suunnitellaan huolella asiakkaan kasvojen piirteisiin sopiviksi. Suunnittelu tehdään paikanpäällä yhdessä asiakkaan kanssa ja asiakkaan toiveita kunnioittaen.

Käsiteltävä alue puudutetaan ennen pigmennoinnin aloittamista, jotta käsittely olisi mahdollisimman kivutonta ja mukavaa asiakkaalle. Puudutteet ovat geelimäisiä reseptivapaita pintapuudutteita. Käsittelyssä väriaine viedään ihon epidermiskerrokseen pigmentointineulalla.

Jälkipigmentointi tehdään 4-12 viikon kuluttua ensimmäisestä käsittelystä. Jälkipigmennoinnilla varmistetaan se, että saamme kestopigmennoinneista kauniit ja kestävät.

Kestopigmentointikäsittelyn jälkeen lopputulos on aina n. 30%-50% tummempi kuin suunniteltu lopputulos, mutta ihon parantuessa väri haalistuu halutun sävyiseksi.

Pigmentoinnin esimerkkituloksia

Uudet kestopigmentoinnit

Saavuthan ajoissa paikalle
Ennen pigmentointien aloittamistasta saat täytettäväksi esitietolomakkeen jonka käymme yhdessä läpi.
Toiveesi huomioon ottaen suunnittelemme huolella tulevien pigmentointien mallin ja värin. Tämän jälkeen saat hetken rentoutua ja odotella puudutusaineen vaikutuksen alkamista.

Pigmentointi tehdään hypoallergisilla väriaineilla ja työskentelyvälineenä on pigmentointineula jolla väri viedään ihon epidermiskerroksen. Toimenpide on yleensä puudutuksen jälkeen kivuton, mutta halutessasi puudutamme käsiteltävää aluetta lisää.

Pigmentoimisen jälkeen käsitellyillä alueilla esiintyy usein turvotusta ja punoitusta. Iho-oireiden  lievittämiseksi käsittelyn jälkeen alueelle levitetään rauhoittavaa voidetta. Turvotus ja punoitus helpottaa yleensä jo seuraavaan päivään mennessä.

Näin uudet pigmentointisi ovat tältä osin valmiit. Saat mukaasi kirjalliset hoito-ohjeet jotka käydään yhdessä suullisesti läpi ja joita noudattamalla takaat itsellesi kauniit kestopigmentoinnit jotka kestävät vuosia.

Me näemme jälkikäsittelyn merkeissä vielä 6-12vkon kuluttua, jolloin uusimme käsittelyn. Jälkikäsittelyt tarkoitus on viimeistellä pigmentoinnit, täyttää mahdollisesti vaalentuneet kohdat ja tarvittaessa muutella vielä värisävyä. Jälkipigmentoinnilla varmistetaan se, että saamme kestopigmentoinneista kauniit ja kestävät.

Kestopigmentointien vahvistaminen

Kestopigmentointisi haalistuvat, kaventuvat ja ohentuvat vuosien saatossa. Myös värisävy voi muuttua. Muutosten korjaaminen ei välttämättä vaadi samanlaista käsittelyä kuin ensimmäisiä pigmentointejasi tehtäessä, sillä ihon alla epidermiskerroksessa on jo jonkin verran väripigmenttiä. Usein pigmentointien vahvistamiseen riittääkin vain yksi käsittelykerta.

Toimenpide tehdään samalla tavalla kuin uusissakin kestopigmentoinneissa.

Saat täytettäväksi esitietolomakkeen, jonka käymme yhdessä läpi.
Jos olet aikaisemminkin käynyt  laitattamassa pigmentointisi meillä voimme tarkistaa asiakasrekisteristä edellisen suunnitelman.

Sinun toiveet huomioon ottaen suunnittelemme huolella vahvistettavien pigmentointien mahdolliset mallin korjaukset sekä värin.Tämän jälkeen saat hetken rentoutua ja odotella puudutusaineen vaikutuksen alkamista.

Pigmentoimisen jälkeen käsitellyillä alueilla esiintyy usein turvotusta ja punoitus.Turvotus ja punoitus laskevat yleensä jo seuraavaan päivään mennessä.

Konsultoimme sinua vielä kotihoidon osalta ja saat mukaasi kirjalliset hoito-ohjeet, joita tarkasti noudattamalla takaat itsellesi kauniit kestopigmentoinnit, jotka kestävät taas useita vuosia.

Rinta pigmentoinnit, Mamilla tatuaatio

Mamillatatuointi eli rintatatuointi on tärkeä osa modernia rintarekonstruktiota. Se viimeistelee uusiorakennetun rinnan luonnollisen näköiseksi. Rintatatuoinnin tavoitteena on tasapainottaa potilaan ulkoista kokonaiskuvaa luonnollisen näköiseksi. Tatuointi ei ole pelkästään kosmeettinen vaan vaikuttaa myös potilaan minäkuvaa kohentavasti.

Rintatatuointi käsittää nännin ja nännipihan tatuoimisen, joka jäljittelee toisessa rinnassa mahdollisesti olemassa olevaa omaa nänniä ja nännipihaa. Tapauksissa joissa potilaalle on rakennettu molemmat rinnat plastiikkakirurgisesti, tatuoinnit asettuvat luonnollisesti niihin kohtiin joihin plastiikkakirurgi on ennen tatuiontitoimenpidettä tehnyt nännirekonstruktiot.

Rintatatuointi voidaan tehdä siinä vaiheessa, kun kaikki viimeisteltävät korjaustoimenpiteet on tehty ja arvet ovat parantuneet. Rintatatuointi vaatii kaksi vastaanottokäyntiä joiden suositeltava aikaväli on noin 4-6 vko:a. Ihon uusiutumisen myötä rintatatuointi haalistuu. Kohennus voi olla tarpeen aina noin 3-6 vuoden välein. Ihon uusiutumisprosessi on hyvin yksilökohtaista joten tarkkaa aikajanaa on vaikea määrittää.

Rintatatuoinnin tekemiselle on harvoin esteitä. Tatuointia ei suositella tehtäväksi jos potilas käyttää antikoagulantteja tai saa immunosupressiohoitoa. Rintatatuointi voidaan tehdä aikaisintaan siinä vaiheessa, kun sytostaattihoitojen loppumisesta on kulunut puolivuotta.

Kestopigmentointi kotihoito-ohje

Kestopigmentointien hoitaminen kotona on tärkeää. Näitä ohjeita noudattamalla ihon paraneminen on nopeampaa, vältät mahdolliset infektiot ja lopullinen väritulos on tavoitteiden mukainen.

-Pigmentointi tulos näyttää noin viikon verran 30% – 50% tummemmalta, jonka jälkeen ylimääräinen väri irtoaa, “hilseilee”, kuolleen ihosolukon mukana pois.

-Silmänrajauksien yhteydessä esiintyy muita pigmentointi alueita näkyvämpää turvotusta, joka kestää päivästä kahteen. Pieni muotoiset verenpurkaumat (mustelmat) ja näärännäpyt ovat myös mahdollisia.

-Huulien pigmentointi voi laukaista huuliherpeksen siihen taipuvaisilla. Oireiden ilmaantuessa käytä välittömästi herpeksen hoitoon tarkoitettua voidetta. Jos sinulla on vahvataipumus huuliherpekseen, kannattaa syödä ennalta ehkäisevä kuuri sisäisesti (reseptilääke).

Pigmentoinnin jälkeen:

-Tulee kolmen päivän ajan välttää käsitellyllä alueella vahvoja voiteita ja meikkaamista.

-Kuudenpäivän ajan tulee välttää oleskelua auringossa, solarumissa, saunomista, voimakasta hikoilua ja uimista.

-Käsitellyt alueet voi tarvittaessa suojata aurinkovoiteella.

-Pigmennoinnin jälkeen syntyvää hilseilyä ei saa raapia eikä irrottaa.

-Pigmentoitua aluetta kuuluu rasvata  vähintään kolme kertaa päivässä noin viikon ajan Tähän tarkoitukseen käy apteekista saatavat Bevita tai Bebanthen salva.

Hinnasto

Uudet kestopigmentoinnit

Shadow tekniikan kulma 350€
3D Karvatekniikka kulmat 350€
Eyelinerit 250€

3D Huultenrajaus 350€

Mamillapigmentointi 350€

Hinnat sisältältävät kaksi käsittelykertaa puudutuksineen.

Vanhojen pigmentointien vahvistaminen

100€ sisältää yhden käsittelykerran puudutuksineen

Koulutuksen kosmeettisiin pigmentointeihin olen saanut 2016 Long Lasting Beautyn Swiss color -koulutuksessa.
Hoidollisiin pigmentointeihin olen käynyt 2018 Swiss Colorin -koulutuksen